TÜRKMAD, Türkiye Cumhuriyeti ile diğer Türki Cumhuriyetlerin hukuk sistemlerini soydaşları yararına geliştirmek için incelemek, eksik ve hatalarını tespit etmek, Anayasa, yasalar ve diğer düzenleyici mevzuat için önerilerde bulunmayı amaçlayan bir fikir topluluğudur. TÜRKMAD, hukuki araştırma, mevzuat incelemesi, mevzuat önerisi, hukuk felsefesi ve sosyoloji alanlarında yazılı ve görsel yayımlar yapar.

DEĞERLENDİRME

Siteye gönderilen yazılar Yayın Kurulu’nun ön değerlendirmesi sonucunda uygun bulunursa, yayım için incelenir. İçerik ve üslup yönünden sitenin amaç ve ilkelerine uygun olduğu kanaatine varılan yazılar yayımlanır. Yayımlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir.

TELİF HAKKI

Yazar, turkmad.com sitesi üzerinde yayımlanmış yazısının telif hakkını TÜRKMAD’a devretmiş olduğunu kabul eder. Sitede yer alan yazılar, resim ve şekiller, üçüncü şahıslar tarafından, ancak kaynak gösterilmek suretiyle alıntılanabilir. Yazı, resim, tablo, şekil ve benzerlerinin yayımlanması için gerekli iznin sağlanması yazarın sorumluluğundadır.

YAZILARIN GÖNDERİMİ

Yazılar, e-posta yoluyla turkmad@gmail.com adresine ulaştırılabilir veya posta adresine CD’ye aktarılmış hâlde gönderilebilir veya elden teslim edilebilir.

Yazarların 100 kelimelik biyografileri ve fotoğrafları ile çalıştıkları kurum, unvan ve iletişim bilgileri (Posta adresi ve telefon numarası) metinle birlikte sunulmalıdır.

TÜRKMAD’a gönderilen yazılar, daha önce bir başka yayın organında veya internet ortamında yayımlanmış yazılarla ilgili izinler yazarın sorumluluğundadır.

YAZARLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

TÜRKMAD’a makale, mevzuat önerisi, mevzuat eleştirisi ya da sair içerikte yazı gönderecek yazarlar aşağıdaki hususlara uymalıdır:

Türkiye Türkçesi ve Türk lehçeleri dışındaki dillerde yayın yapılmaz.

Türkiye’de ve diğer Türk devletlerindeki siyasi partilerin ve siyasetçilerin lehinde ve aleyhine yayınlar yapılmaz.

Eleştiriler, sadece hukuki görüşler ve sistemlerin ismi zikredilerek yapılır. Gerekmedikçe kişilerin isimleri zikredilmez.

Türk yargı sistemindeki yayınlanmış olan yargı kararlarının eleştirildiği makalelerde suçlayıcı hiçbir ifade kullanılamaz.

Bir kişinin hukuki görüşleri dışındaki konularda eleştirildiği yayınlar yapılmaz.

Hukuki konularla ilgili olmayan hiçbir felsefi ve dini görüş hakkında yayın yapılmaz.

Yeni görüşler ve öneriler içermeyen konularda yayın yapılarak, literatür tekrarı yapılmaz.

İslam dinini ve Türk kültürünü önemsizleştiren hiçbir yayın yapılmaz.

Türklerin, geleneksel İslam ve Türklük algısına uygun olmayan veya karşı düşünceler, ancak savunucu görüşleri de içeren birden çok kişinin yazdığı tartışma makaleleri olarak yayınlanabilir. 

Makalelerde, hakaret, küfür olmayacağı gibi akademik dil haricide başka bir yazı üslubu kullanılamaz.

İsimsiz makale yayınlanmaz. Müstear isim kullanmak isteyenler, gerekçesini bildirmeden, müstear isim kullanamaz.

Makalelerde, örnek olayların anlatımı Kişisel verileri koruma kanuna aykırı olamaz.

Makale Metni: TÜRKMAD’a gönderilen yazılar Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi Yazım Kurallarına uygun olmalıdır. Mutlaka yazılarda özet bulunmalıdır.

Özet: En az 100 en çok 200 kelime arasında ve yazının tümünü temsil edebilecek tarzda ve Türkçe hazırlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Konu ile doğrudan ilgili en az 3, en fazla 8 anahtar kelime verilmelidir.

KAYNAK GÖSTERME

Yazılar APA sistemine göre düzenlenmelidir. Bu sisteme göre alıntılar ve atıflar metin içinde verilmelidir. Örnek olarak; (Eröz, 1991, s. 73), (Mardin, 2011, s. 149-157). Kaynaklar, metnin sonunda, alfabetik sırayla yer almalıdır. Elektronik kaynaklar kullanıldığında erişilme tarihi belirtilmelidir.

Makaleler

Makalenin başlığı tırnak içerisinde, yayımlandığı kitap veya derginin adı italik olarak verilmelidir. Örnek olarak; Sefercioğlu, N. (2011). “Türk ‘Abece’si Üzerine”, Türk Yurdu, Cilt 31(11), Sayı 290, 307- 309.

Kitaplar

Kitap adları italik olarak verilmelidir.

Tek Yazarlı Kitaplar

Kuran, E; (1997). Türk Çağdaşlaşması – Çileli Bir Yolda İlerleyiş,Ankara: Akçağ Yayınları.

Çok Yazarlı Kitaplar

Tuncer, H., Hacaloğlu. Y., Memişoğlu, R. (1998). Türk Ocakları Tarihi- Açıklamalı Kronoloji 1912-1997,

I-II. Cilt, Ankara: Türk Yurdu Yayınları.

Çeviri Kitaplar

Weber. M. (2011). Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu (M. Köktürk, Çev.). Ankara: Bilgesu Yayıncılık.

Yabancı Dilde Kitaplar

Kinloch, G. C. (1977): SociologicalTheoryIts Development andMajorParadigms, New York: McGraw-Hill, Inc.

Editörlü Kitaplar

Özdemir, M. Ç. (Ed.).(2008). Türkiye’de Sosyoloji – İsimler – Eserler I-II,, Ankara: Phoenix Yayınevi.

Yüksek Lisans, Doktora Tezleri

Topbaş, E. (2001). Türkiye ve Fransa’da Sınıf Öğretmeni Yetiştiren Kurum Programlarının Karşılaştırılması. Basılmamış Doktora Tezi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu.

Elektronik ortamdaki siyah/beyaz iki renkli ve renkli resimlerin ölçüleri verildikten sonraki son çözünürlüğünün 300 dpi, çizgi çizimlerinin ise 800-1200 dpi olması gerekir. Yazıya konulan resimler gifveya jpeg formatlarında olmalıdır.

Yazılar TÜRKMAD site amacına ve site yasaklarına aykırı olmamalıdır.